måndag, oktober 23, 2006

Vi tar farväl.


Det har talats om blodiga söndagar. Det har talats om kristallnätter. Från och med idag kommer vi tala om bøfmåndagar. Ty detta är dagen av svek, samförstånd och uppbrott.

Vi var ett ystert gäng som med ivriga steg gick mot veckans första bøf. I entrén möttes vi av självaste Vreden, som välkomnade oss med ett myndigt ”Hallå grabbar”. Vår gäst för dagen hade hört mycket om bøffen och ökade på de övriga i sällskapets nästan barnsliga känsla av förväntan.

Väl till bords kom den. Kallduschen. Som att finna sin bäste vän i säng med sin älskade. Även om alla i sällskapet exakt vet vad som ska beställas, hör det till god ton att bläddra lite i menyn. Det gjorde vi. Plötsligt frös vi till is. I det så familjära innehållet hade det smugit sig in en förändring. En prishöjning. Ett svek. Lunchbiffen hade stigit från 69kr till ofattbara 84kr. Flankbiffen procentuellt sett, lika mycket. Alla bøfrätter, kycklingen exkluderat, hade fått nya ockerpriser. Vi häpnade. Sedan rasade vi.

Vid direkt konfrontation med Vreden fick vi reda på att oljepriset stigit, därmed också bøfpriset. Vi nickade som om vi förstod, men inombords slets vi itu av frågor och bedrövelse. Försiktigt började vi prata om det inträffade. Bearbeta det som en sorgeprocess. Och där kom vi till insikten. Vi kommer aldrig kunna bli ”du” med Jensens Bøfhus. Som bäst kommer vi bli hang-arounds, inte ens prospects. Vår kärlek är obesvarad. Det är inte oss det är fel på det är er. Vi tog, i konsensus beslutet att inte återvända till Bøfhuset. Vi är inga stalkers.

Någonstans kände vi oss stärkta i beslutet. Vår sista bøf skulle få avnjutas i tacksamhet över vad vi fått uppleva tillsammans. Det kändes lite rock’n’roll att dumpa någon med ett leende på läpparna. We were only in it for the bøf!

Då kom vår vän och allierade F till bords. Med ett finurligt leende började han ställa frågor om bloggen. Han visste. Alla visste. Korten var synade. När vi tittade runt oss såg vi bara leende personal titta tillbaka. De visste och de var upplysta.

Jensen har höjt priset. Vi har höjt Jensens medvetande.

Det är dags att gå vidare.

16 Kommentarer:

At 2:29 em, Anonymous Anonym sa...

Får man hälsa?
Isåfall vill jag hälsa till de i personalen på Bøfhuset som inte är robotar. Eller, jag hälsar även till botarna om de kan hantera en sån händelse i systemet.

Tack för en fin och bra tid. Vi har haft det svårt ibland, roligt ibland. Precis så som en sund relation ska vara.

Samtidigt låter jag meddela att jag har fyra påbörjade stämpelkort samt en gratislunch som jag gärna efterskänker.

 
At 4:03 em, Anonymous Anonym sa...

Haha!
Så detta är slutet..? Vad abrupt det blev i sånna fall.
De där stämpelkorten kommer nog bli använda till slut och jag hoppas det är av någon av er!
MVH Fredrik aka. "F"

 
At 4:50 em, Anonymous Anonym sa...

Vi får se F. Kanske kommer vi mötas igen. Nu känner vi att det är bøfhuset som får ta steget att kontakta oss. jensensbofhusgbg@gmail.com

MT

 
At 5:49 em, Anonymous Anonym sa...

MT din jävla desperado! Var är din stolthet? Tyst och tig!

 
At 5:50 em, Anonymous Anonym sa...

Tig och lid menar jag... blir ju förbannad.

 
At 8:06 em, Anonymous Anonym sa...

jag kondolerar...!

 
At 11:39 fm, Anonymous Anonym sa...

neeeeej!
inte oljepriserna som stigit, det är priset på köttet som har stigit! ni kan inte lämna oss nu, er blogg förgyller vår tillvaro.. :´´(

 
At 12:09 em, Anonymous Anonym sa...

Haha vänta två veckor så kommer ni sitta där lagom till lunchen med olidlig bøflängtan utan någon som kommer kunna tillfredställa den! ingen utom robotarna i køket!

sluta upp med tramset och kom till insikt!

 
At 2:07 em, Anonymous Anonym sa...

Det går rykten ända ner i Skåne om att det öppnats någon form av nytt och icke-danskt bøfställe i Gbg (tror det var på Linnégatan). Enligt uppgift innefattade konceptet, förutom då bøf, även service. Kanske ett alternativ när vallningarna startar? I övrigt; tack för allt (även om eran syn på såsbruk tidvis sög kraftigt).

 
At 4:01 em, Blogger oscar sa...

Men wtf? Oljepriset har väl stadigt sjunkit på sista tiden....

Lägsta Soppapriset sedan -02

Borde inte böfen kosta typ 13,50:- nu istället?

 
At 5:08 em, Anonymous Anonym sa...

Kattmorfar:
Om du menar Hereford så har vi såklart provat det redan. Vi gjorde en studieresa för benchmarking. Deras bøf var bättre och servicen lite kvickare. Men med hänsyn till priser vann Jensens. Detta beslut grundade vi då såklart innan Jensens börjat med sina fasansfulla ockerpriser.

Sen har ett australiensiskt grillhus öppnat på första långgatan också. Det har vi ännu inte provat men deras meny är lockande.

En sak som vi inte nämnde i vårt inlägg, som slog oss under det sista besöket, var hur få gäster det var på Jensens i måndags. Vi tror att prishöjningen kommer att hoppa upp och bita Jensen i bøfen - uppsägningar är att vänta (eller, idle mode för robotarna då så klart).

 
At 6:11 em, Anonymous Anonym sa...

Har bestämt för mig att det var ett amerikanskt ställe som skulle ha öppnat längst upp på linnè(sannolikt ngt med Texas i namnet eftersom jag fått otrevliga associationer till han med golfsvingen varje gång jag hört detsamma).
Har ni vägarna förbi Malmö rekommenderas Mondo. Dom har sålt ca en miljard plankbøffar sedan starten 1873 och håller ungefär samma priser som tidigare Jensens.

 
At 3:29 fm, Anonymous Anonym sa...

fuck uppstickarna!

bøf ska va dansk! det är därfør den heter bøf

 
At 11:09 fm, Anonymous Anonym sa...

Jag tror ni syftar på texas longhorn? kedjan som har ett par ställen i sthlm och nu i gbg.

 
At 6:21 em, Anonymous Anonym sa...

Nice blogg! Jag tycker ni gör rätt i att ta farväl av böffen.. precis som jag fick göra - även om det inte var frivillgt. Skrapar man lite på böffen så är den inte så god som den ser ut. Det är inte bara gästerna som behandlas fel och med ocker..

 
At 7:23 fm, Anonymous Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

 

Skicka en kommentar

<< Tillbaka