onsdag, september 13, 2006

Onsdagsbøf - Äntligen rör det på sig



Idag var förväntniongarna stora. Vi hade fått bekräftelse på vår bordsbokning, att vi var välkomna kl 11.45. Heliumballongen stod med på bekräftelsen.

Det var en sprallig men samtidigt allvarlig stämning i bøf-cirkeln, en bøf-paradox. Enligt MT hade han vaknat och känt ett svårmod inför upstigning, men så kom han att tänka på onsdagens bøf-event och citat kolon "flög upp ur sängen".

Värdinna för dagen var EO och samtliga i gruppen slängde ett bøf-öga i hovmästarliggaren och såg tydligt önskemålet "Ballong". Konstigt nog fanns ingen sådan vi bordet vilket gav upphov till viss besvikelse. Dock normaliserades stämningen och genererade kickback iform av bonusglädje när EO bekräftade att hon kände igen sällskapet och sa: "ni får exakt samma bord som igår" (Bøfgrottan). Som vi har väntat.

MA satt fast i ett jobbmöte och fick således släntra in i efterhand för andra gången, något som skapade viss irritation i gruppen. Resonemang uppstod kring om bøf skall kunna erhållas så lättvindigt eller om det kanske vore en bra idé att strama upp reglerna något. Bøf ska förtjänas. Slut på daltande.

Som straff erlades MA, på initiativ av MT och med fullt stöd från gruppen, att sköta konfrontation ang. bristen på ballong.

MA frontade servitören med den ganska raka frågan om Jensens hade slut på helium. Det trodde inte servitören att de hade. MA påtalade då det märkliga faktum att det inte satt en ballong på bordet med "Onsdagsbøf" skrivet med spritpenna. Servitören frågade om vi gärna ville ha detta och samtliga i sällskapet nickade instämmande till svar. Ballongen kom, alla skrattade gemytligt och kände en viss mallighet. Vi kände oss lite bättre än alla andra.

Överlag var vår servitör F, en väldigt munter filur, rent av ovanligt "normal" vilket genererade en slags tes om att han troligen (tyvärr) inte kommer bli särkilt långlivad innanför Bøfhusets väggar. Ballong kom och allt var till belåtenhet.

CK hade bøf-premiär och ställde nybörjarfrågan om maten tar lång tid att få. Alla skrattade hjärtligt.

Tid till bøf:
15 minuter

Incidenter:
Den glade servitören F verkade inte ha koll på det danska alfabetet och hade stavart den danska bokstaven ø fel (bara danska språket lämnar utrymmer för felstavning ner på bokstavsnivå).

Strul med kontanthantering resulterade att PR höll på att behöve dricksa 10kr mot sin vilja.